Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σκουρλέτης: Δεν πρέπει να καθίσουμε στη γωνία και να περιμένουμε τις εξελίξεις

«Η απάντηση στο ερώτημα με ποιους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα πρέπει να μην είναι εύκολη»

Panos-Skourletis-570 (1)

«Ένα από τα πιο γόνιμα και κρίσιμα στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε το περασμένο διήμερο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο. Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι κατά τη συνεδρίαση δεν αποτιμήθηκε στενά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η πορεία μιας ολόκληρης διετίας, κάνοντας λόγο για «θετική επισφράγιση» των βασικών επιλογών του κόμματος και για «πλειοψηφικό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής». Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως η συζήτηση για την επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι «ώριμη, πυκνή και βαθιά πολιτική, αλλά  να μεταφραστεί και σε πολύ συγκεκριμένα βήματα και σε έναν γοργό βηματισμό» και επεσήμανε πως η απάντηση στο ερώτημα με ποιους θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα θα πρέπει να μην είναι εύκολη.

«Σήμερα, αν θέλουμε να κατακτήσουμε αυτό που ονομάζουμε τον τακτικό και στρατηγικό στόχο της διαμόρφωσης ενός πλειοψηφικού μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, οφείλουμε να κινηθούμε και να παρέμβουμε σε όλα τα επίπεδα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Εμείς, κινούμενοι και επιβεβαιώνοντας τη βασική μας κατεύθυνση που είχαμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, και πριν τις εκλογές του 2012 και στις εκλογές του 2012, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να κινηθούμε ακριβώς μέσα σ΄ αυτό το όριο της απεύθυνσης και γι αυτό και άλλη μια φορά ονοματίσαμε τις δυνάμεις καταρχήν τις πολιτικές στις οποίες απευθυνόμαστε και αναφέραμε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ και τους Οικολόγους και δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τον σοσιαλιστικό χώρο με έναν αξιόπιστο και φερέγγυο τρόπο».

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν «πρέπει να επαναπαυθούμε στο καλό αποτέλεσμα, να καθίσουμε στη γωνία και να περιμένουμε τις εξελίξεις. Εμείς πρέπει να είμαστε η δύναμη η οποία να ρηγματώνει τους άλλους χώρους, να ενσωματώνει δυνάμεις. Πού; Σε ποια βάση; Στο δικό μας πρόγραμμα. Στο δικό μας ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση»και πρόσθεσε «Εμείς μια κατεύθυνση χαράζουμε. Από κει και πέρα έχουμε αν θέλετε την πολιτική ωριμότητα και εμπειρία να ξέρουμε ποιες συνεργασίες με ποια πρόσωπα είναι αυτές οι οποίες είναι προωθητικές και προς όφελος της προσπάθειάς μας, δηλαδή του λαού βασικά και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας».

By