Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σκουρλέτης: Η Ευρώπη αναγνωρίζει τον Τσίπρα σαν ισότιμο συνομιλητή

«Ο Τσίπρας στο Συνέδριο στην Ιταλία θα μιλήσει για την ελληνική εμπειρία»

Panos-Skourletis-570 (1)

Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε συνέδριο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας στο οποίο θα συμμετάχουν ως ομιλητές μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ αλλά και ο οικονομολόγος Νουριελ Ρουμπινί σχολιάστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε «Για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος κύκλος των πολιτικών προσώπων και ανθρώπων οι οποίοι παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη σημερινή Ευρώπη που συμμετέχει στο συνέδριο, αναγνωρίζει σαν ισότιμο συνομιλητή, όχι συμφωνώντας, έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται από την αριστερά και αυτός είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρείτε ότι αυτό είναι άσχετο με την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για τη θέση της Προεδρίας της Κομισιόν στις τελευταίες ευρωεκλογές; Εγώ όχι. Θεωρείτε ότι είναι άσχετο από, το γεγονός ότι φαίνεται ότι έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα όλοι αυτοί ότι η επόμενη κυβέρνηση, ο επίσημος συνομιλητής δηλαδή τους επόμενους μήνες από την Ελλάδα μπορεί να είναι ο κ. Τσίπρας; Αυτό δείχνει. Μπορεί να είναι σαν την μύγα μέσα στο γάλα, θα έλεγα, σε σχέση με τις πολιτικές απόψεις, αλλά σημασία έχει ότι πλέον συνηθίζουν ότι αυτές οι απόψεις δεν είναι διωκόμενες, αυτές οι απόψεις θα ακούγονται και με αυτές τις απόψεις θα πρέπει να συνδιαλέγονται.

Θα πει αυτά τα οποία υποστηρίζει για την ανάγκη αλλαγής της σημερινής ευρωπαϊκής στρατηγικής σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας, θα μιλήσει για την ελληνική εμπειρία».

By