Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση ακρωτηριάζει τη ΔΕΗ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόθεση για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων»

skourletis

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιθετική του πολιτική προς της κυβέρνηση για το θέμα της μικρής ΔΕΗ, με τα στελέχη του να διαμηνύουν σε καθημερινή βάση την πλήρη αντίθεση τους με το προωθούμενο νομοσχέδιο.

Σε σημερινές του δηλώσεις στον Realfm, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόθεση «εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων» και πρόσθεσε: «Nα κάνουμε έναν απολογισμό, μίας πολιτικής η οποία εφαρμόζεται τα τελευταία 12 χρόνια. Την πολιτική της απελευθέρωσης της ΔΕΗ. Είχαμε αυξήσεις στα νοικοκυριά και στην βιομηχανία. Υπάρχει εμπειρία από άλλες χώρες που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι το ρεύμα ένα αγαθό ή είναι ένα ακόμη εμπόρευμα; Κάποια δημόσια αγαθά πρέπει να είναι κάτω από έναν δημόσιο έλεγχο».

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την ανάγκη άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσω της ΔΕΗ  και σχολίασε σε αιχμηρό ύφος πως το νομοσχέδιο «ακρωτηριάζει τη δημόσια επιχείρηση».

Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι αυξημένη η πιθανότητα των εκλογών».

By