Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Θα επανφέρουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

«Είναι ανάγκη να γίνει το περιουσιολόγιο»

Panos-Skourletis-570

O ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα Fm, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που θεωρεί ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συγκεκριμένα θα πρέπει να συνοδευτεί με μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση.

«Πρώτα απ’ όλα», είπε, «αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την επαναφορά ενός αφορολόγητου ορίου εισοδήματος το οποίο αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στις 12.000 ευρώ», εξηγώντας ότι με βάση τα σημερινά μεγέθη θα πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο όριο των 12.000.

«Δεύτερον», πρόσθεσε, «το ακίνητο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από το πρώτο τετραγωνικό, ανεξαρτήτως αν ένα ακίνητο καλύπτει ανάγκες πρώτης κατοικίας ή αν είναι μια τρίτη ή τέταρτη κατοικία. Θα πρέπει και εκεί να υπάρχει αφορολόγητο όριο».

«Όλα αυτά ως κριτήρια ήταν εκτός της φορολογικής ρύθμισης με τον ΕΝΦΙΑ. Γι’ αυτό και οδηγηθήκαμε σε αυτές τις καταστάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός περιουσιολογίου το οποίο θα αποτελεί την πραγματική φωτογραφική απεικόνιση του πλούτου που κατέχει ο καθένας, δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων του καθένα και μπορεί να αφορά ακίνητα, μετοχές και διάφορες άλλες αξίες.

By