Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκουρλέτης: Παρακολουθούνται οι συνομιλίες με τον Αλ. Τσίπρα

«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού», δήλωσε η Σ. Βούλτεψη

voultepsi600_120214

Απαντήσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του κατήγγειλε: «Στο τέλος της ομιλίας μου, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω τον συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων… Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα «βαλιτσάκια»».

Απάντησε στην πρόσκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, να τον ενημερώσει για το θέμα αναφέροντας: «Έκανα δημόσια αναφορά, πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια».

Απαντώντας και στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη, για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται». «Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερα ένα γεγονός…».

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολίασε την αναφορά του Πάνου Σκουρλέτη περί παρακολούθησης των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας:«Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού».

«Είναι προφανές πως «αδίστακτοι» είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν «καταγγελίες» χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας», συνέχισε η κα Βούλτεψη.

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ” όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».

By