Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σκουρλέτης: Παραμύθια τα περί εξόδου από το μνημόνιο

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψης

skourletis2

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και σχολιάζοντας τη συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με τον υπουργό Οικονομικών, έκανε λόγο για «παραμύθια» περί εξόδου από το μνημόνιο και για «πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης». Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε ότι «υπάρχουν επίσημες, υπάρχουν και ανεπίσημες επαφές» με ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Σημασία έχει ότι όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο πιθανό είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο συνομιλητής στο τραπέζι…» πρόσέθεσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορείς απευθείας να λες τη γνώμη σου και να μην διαμεσολαβούν διάφοροι καλοθελητές, καθώς, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα τα προηγούμενα χρόνια, εγχώριοι καλοθελητές είχαν βαλθεί να διαστρεβλώνουν τις απόψεις της αντιπολίτευσης…».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την βιωσιμότητα του χρέους και τη στάση του, λέγοντας «το ερώτημα λοιπόν είναι τι πας να διαπραγματευτείς όταν είναι βιώσιμο το χρέος, διότι όταν το λες αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αυτοϋπονομευθεί…».

«Είναι δυνατόν να λες ότι φεύγω από το ΔΝΤ, φεύγω από το μνημόνιο και την ίδια ώρα να μην σκέφτεσαι, να μη διανοείσαι να καταργήσεις ούτε έναν από τους τετρακόσιους και πλέον εφαρμοστικούς και μνημονιακούς νόμους; Πολύ δε περισσότερο να είσαι σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να συζητάς νέα προαπαιτούμενα και νέα μνημονιακά μέτρα. Αν αυτό δεν είναι μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης, τι άλλο είναι;» αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως «στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την πολιτική απονομιμοποίηση και απομόνωση αυτής της κυβέρνησης, εμείς δεν την εξουσιοδοτούμε να κλείσει μια συμφωνία η οποία αφορά τις επόμενες γενιές, όταν αυτοί θα είναι σπίτι τους…». «Αν μας φέρει μια καλή συμφωνία, μακάρι να μας φέρει», είπε.

Βουλτεψη: «Οι Έλληνες βουλευτές δεν εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ»

sofia_voultepsh_1Οι δηλώσεις  του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σόφιας Βούλτεψης,  η οποία σχολίασε, λέγοντας ότι «συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα, τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού».

«Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν. Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο «κουμπαράς» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες «καταγγελίες», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

By