Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σκουρλέτης: Σόιμπλε και ΔΝΤ κουρελιάζουν τις ψεύτικες εντυπώσεις της κυβέρνησης

Με ποιο σχέδιο να πάμε να διαπραγματευτούμε με αυτούς που ήταν από την πλευρά των δανειστών και θεωρούν ότι έπραξαν αυτά που έπρεπε;

skourletis2

Η κυβερνητική πολιτική χαρακτηρίζεται από υποκρισία εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Σημείωσε δε ότι : «Απ” την μια πλευρά ισχυρίζεται ότι πήρε το μήνυμα της ευρωκάλπης, ενώ απ” την άλλη εμμένει στην ίδια πολιτική. Δηλώνουν ενθουσιασμένοι ενώ έχουν υποστεί μια βαριά ήττα. Οι δηλώσεις Σόιμπλε και η έκθεση του ΔΝΤ κουρελιάζουν τις όποιες ψεύτικες εντυπώσεις προσπαθεί να δημιουργεί η κυβέρνηση.»  

Επιχειρούν,πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ : «Με ανορθόδοξους τρόπους να δημιουργήσουν μια νόθα κυβερνητική πλειοψηφία καθώς δεν υπάρχει αντιστοιχία με τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς», ενώ  με «μπαλωματικού χαρακτήρα κινήσεις  προσπαθούν να προστεθούν διάφορες μονάδες στην υπάρχουσα κυβερνητική πλειοψηφία, παρά την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης στις  ευρωεκλογές».

Σε ότι αφορά τη συζήτηση που διεξάγεται για τη σύσταση ενιαίας εθνικής ομάδας για τη διαπραγμάτευση του χρέους ο κ Σκουρλέτης εμφανίστηκε κατηγορηματικός :«Με ποιο σχέδιο να πάμε να διαπραγματευτούμε με αυτούς που ήταν από την πλευρά των δανειστών και θεωρούν ότι έπραξαν αυτά που έπρεπε;»

Παράλληλα εκτίμησε ως αναγκαιότητα τη διαμόρφωση ενός μπλοκ εξουσίας στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνεργασίες που περιλαμβάνουν δυνάμεις από την Αριστερά μέχρι την προοδευτική αριστερόστροφη σοσιαλδημοκρατία, θέτοντας όμως ως  προϋπόθεση τον απεγκλωβισμό τους από τα μνημόνια.

 

By