Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σκουρλέτης: «Όμηρος της στρατηγικής της υποταγής έναντι των δανειστών» η κυβέρνηση

 Η τελευταία έντιμη πράξη που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas
FOSPHOTOS / Menelaos Myrillas

«Δεν αντιλαμβάνομαι την έκπληξη του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης, διότι, με βάση τη λογική του μνημονιακού προγράμματος, θα πρέπει να πάμε σ΄ αυτό που λέγεται αυτή τη στιγμή, στο νέο πακέτο μέτρων για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Αυτά τα έβλεπαν, τα γνώριζαν…» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑLPHA, απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις της τρόικας.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για υποκριτικής στάση της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «αυτή η κυβέρνηση η οποία τώρα καμώνεται ότι εξεγείρεται και ότι εν πάση περιπτώσει λέει το ηρωικό ΟΧΙ, ουσιαστικά γνώριζε την κατάληξη, γνώριζε τις δικές της δεσμεύσεις, τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις. Είναι αυτή τη στιγμή όμηρος αυτής της στρατηγικής της υποταγής έναντι των δανειστών -άρα είναι ουσιαστικά αδύναμη και ανάπηρη να διαπραγματευτεί. Και είναι και αναξιόπιστη στο εσωτερικό της χώρας. Γιατί όλη η κοινωνία γνώριζε ότι υπερασπίστηκαν με ακραίο τρόπο αυτή την πολιτική. “Αρα αυτή τη στιγμή θα υποστεί και τις πολιτικές συνέπειες των πράξεών της».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η τελευταία έντιμη πράξη που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By