Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σνόουντεν: Ο φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός

Δήλωση βόμβα από τον πρώην πράκτορα της NSA

snowden1Ως τον τρίτο πιο καυτό φάκελο,μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας, χαρακτήρισε ο Έντουαρντ Σνόουντεν τον φάκελο με τις παρακολουθήσεις ελληνικών «στόχων. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη σε αναλυτή(που γράφει στη Sydney Morning Herald) στο Χονγκ Κόνγκ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Press Time».

 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είχε υπό παρακολούθηση και τους εξής χώρους:

-μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
-μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.
-πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
-πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
-πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
-μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
-αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
-αντιπροσωπεία της Ελλάδος σε ειδικές επιτροπές της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου …καθώς και από 7 άλλες πρεσβείες μας που η υπηρεσία καθημερινά και συνεχώς υπέκλεπτε…και υποκλέπτει…
-Σημειώνονται 38 πρεσβείες χώρων συμμάχων των ΗΠΑ …και 64 πρεσβείες χώρων φίλα-διακείμενων με τις ΗΠΑ….

Το Υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του και δια του εκπροσώπου του κ. Κωνσταντίνου Κούτρα προχώρησε στην εξής δήλωση: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών.

Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.
Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή.
Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».
(Visited 1 times, 1 visits today)
By