Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοβαρά επεισόδια στην Πάτρα μεταξύ χρυσαυγιτών-αντιεξουσιαστών [φωτό]

Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ

patra epeisodia tpΣοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας καθώς ομάδες χρυσαυγιτών συμπλέκεται με ομάδες αντιεξουσιαστών. Η ΕΛΑΣ έχει επιστρατεύσει δυνάμεις των ΜΑΤ τα οποία κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης να είναι αποπνικτική. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση παραμένει τεταμένη αυτή την ώρα γύρω από την οδό Γούναρη και την πλατεία Ψηλά Αλώνια.

00.30: Τα τοπικά ΜΜΕ επιβέβαιώνουν την πληροφορία για μία σύλληψη αντιεξουσιαστή. Η αστυνομια  απομακρυνει τον κοσμο που εχει συγκεντρωθει στους δρόμους γύρω από το Μαραγκοπούλειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr το χρονικό των επεισοδίων έχει ως εξής:

00.06: Πληθαίνουν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Μαραγκοπούλειο αυτή την ώρα. Συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας από τους αστυνομικούς να αποχωρίσουν. Η οδός Γούναρη παραμένει κλειστή.

23.50: 60 με 70 άτομα του αντιεξουσιαστικού βρίσκονται έξω από το Μαραγκοπούλειο και ζητούν από τους αστυνομικούς να αποχωρίσουν από το σημείο. Φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, της Χρυσής Αυγής και των δημοσιογράφων.

23.44: Οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδόφραγμα με πέντε κάδους επί της Γούναρη στους οποίους έχουν βάλει φωτιά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

23.38: Η Αστυνομία δεν αφήνει τους διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το Παράρτημα να προσεγγίσουν το Μαραγκοπούλειο και τους έχει σταματήσει στη συμβολή Σισσίνης και Γούναρη. Στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ στην αστυνομική δύναμη, προστέθηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ

23.34: Νέα ένταση αυτή την ώρα στα Ψηλαλώνια. Γούναρη και Σισσίνη πέφτουν δακρυγόνα.

23.30: Ομάδα 150 περίπου αντιεξουσιαστών ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου και κατευθύνεται προς την οδό Γούναρη.

23.19: Οι αντιεξουσιαστές παραμένουν συγκεντρωμένοι στο Μαραγκοπούλειο, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, των δημοσιογράφων και της Χρυσής Αυγής.

23.09: Κινητικότητα παρατηρείται αυτή την ώρα, έξω από το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου. Αντιεξουσιαστές μετά τα επεισόδια στα Ψηλαλώνια έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται.

23.05: Φθορές σε ορισμένα ΙΧ από πέτρες παρκαρισμένα στην οδό Σισσίνη και τα Ψηλαλώνια. Κλειστή παραμένει η Γούναρη από την Ομόνοια μέχρι την Καραϊσκάκη.

22.58: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στο thebest.gr, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε θαμώνες ψησταριάς στο πάνω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Αυτοί ανταπάντησαν και αστραπιαία τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Σισίνη και στους γύρω δρόμους.

22.40: Περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας βρίσκονται επί της Γούναρη, στο ύψος της πλατείας Ομονοίας, ώστε προφανώς να αποτρέψουν ενδεχόμενη «έφοδο» των αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην οδό Γερμανού.

22.36: Τεταμένη παραμένει η κατάσταση έξω από την κατάληψη του Μαραγκοπουλείου στην οδό Γούναρη. Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται παρατεταγμένη έξω από το οίκημα, ενώ από μέσα οι αντιεξουσιαστές φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. Η οδός Γούναρη παραμένει κλειστεί, ενώ η ατμόσφαιρα αρχίζει και καθαρίζει από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικοί.

22.27: Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Γούναρη από το ύψος των Ψηλαλωνίων. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη ρίψη χημικών με τους αντιεξουσιαστές να έχουν συγκεντρωθεί στην κατάληψη του Μαραγκοπουλείου και τα μέλη της Χρυσής Αυγής να κατευθύνονται προς την πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

22.23: Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί η περιοχή των Ψηλαλωνίων αυτή την ώρα, καθώς οι αστυνομικοί με τη ρίψη δακρυγόνων επιχειρούν να απωθήσουν τους αναρχικούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγή, ενώ έχουν παραδοθεί στην πυρά κάδοι απορριμμάτων.

22.15: Πετροπόλεμος μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας. Στη συμβολή των οδών Σισίνη και Γούναρη έχουν συγκεντρωθεί οι δυο ομάδες, οι οποίες ανταλλάσουν… πέτρες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών!

Η Αστυνομία επενέβη πριν από λίγο και αυτή την ώρα πέφτουν δακρυγόνα, από διμοιρία των ΜΑΤ που κατέφτασε στο σημείο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν ομάδες αντιεξουσιαστών με μέλη της «Χρυσής Αυγής’ στο πάνω μέρος της πλατείας κοντά σε κατάστημα το οποίο ανήκει σε μέλος της «Χρυσής Αυγής’. Αυτή την ώρα επιχειρούν δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση Χημικών ενώ  η ομάδα των αντιεξουσιαστών απωθείται και στη συνέχεια ανασυντάσσεται και κινείται προς τα υψηλά Αλώνια. Κάδοι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

[custom_gallery id=»21161″]

Πηγές:

http://www.thebest.gr

http://www.patrastimes.gr/

 

By