Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκάρει το βίντεο που φέρνει τον πόλεμο της Συρίας στο Λονδίνο (video)

Ένα βίντεο έρχεται να θυμίσει στους Ευρωπαίους ότι ο πόλεμος είναι δίπλα στην πόρτα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο πολύτιμη και εύθραυστη είναι η ειρήνη

savechildren630_070314

Ένα βίντεο-κοινωνικό μήνυμα του βρετανικού τμήματος της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά», που μεταφέρει τον πόλεμο της Συρίας στο Λονδίνο παρακολουθώντας πώς μεταβάλλεται η ζωή ενός μικρού κοριτσιού με την έναρξη των συγκρούσεων, έχει προκαλέσει αίσθηση στο Διαδίκτυο, καθώς μέσα σε τρεις ημέρες το είδαν πάνω από 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 30 δευτερολέπτων, έχει ως στόχο «να δώσει στο κοινό να κατανοήσει καλύτερα τη συριακή κρίση και να φανταστεί τι αισθάνεται κανείς όταν ξεσπά εμφύλιος πόλεμος στην πατρίδα του, όταν του κλέβουν τη ζωή, την υγεία, την ασφάλεια», εξήγησε μια εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την Τετάρτη. Αφηγείται, μέσα από πλάνα που εναλλάσσονται πολύ γρήγορα, τη ζωή μιας 9χρονης Βρετανίδας που παίζει με τα λούτρινα κουκλάκια της, βγαίνει βόλτα στην πλατεία και περνά ξένοιαστες στιγμές με την οικογένειά της, μέχρι που ξεσπά ο πόλεμος. Ακούγονται πυρά, το ηλεκτρικό κόβεται, το παιδί βρίσκεται τρομαγμένο στο δρόμο, βρώμικο σε ένα πάρκο να τρώει ένα φρούτο, κυκλοφορεί με μια μάσκα αερίων ενώ γύρω ηχούν σειρήνες ασθενοφόρων.

[video_embed][/video_embed]

By