Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοκαριστικό βίντεο: Έσυραν μέχρι θανάτου κρατούμενο στη Ν. Αφρική

 Σοκ από το κρούσμα δολοφονικής αστυνομικής βίας στην Ν. Αφρική. Έδεσαν έγχρωμο κρατούμενο σε περιπολικό και τον έσυραν.

videosockΑστυνομικοί τον συνέλαβαν για παράνομο παρκάρισμα, τον έδεσαν σε περιπολικό, τον έσυραν στον δρόμο και στην συνέχεια τον οδήγησαν στην φυλακή όπου κατέληξε.  Αυτή ήταν η «τύχη» 27χρονου ταξιτζή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ο οποίος έπεσε θύμα ακραίας αστυνομικής βίας η οποία σοκάρει. Το περιστατικό κατέγραψε με κάμερα περαστικός, ενώ ήδη έχουν προκληθεί εντονότατες αντιδράσεις.

Παρά τα πειστήρια όμως οι αστυνομικές αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ δηλώνουν ότι «ερευνούν» το περιστατικό, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστηρίζει ότι πρόκειται για ισχυρισμούς που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί.

Εξίσου σοκαριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε τον βασανισμό του 27χρονου υπήρχαν αρκετοί που …επευφημούσαν και ενθάρρυναν τους αστυνομικούς!  Την έντονη ανησυχία της για το περιστατικό που πιστοποιεί την παγίωση της πρακτικής άσκησης αστυνομικής βίας στην Νότια Αφρική, έχει εκφράσει η Διεθνής Αμνηστία ενώ το σχετικό βίντεο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

 

 

[space size=»30″]

 

By