Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σοκαριστικό βίντεο από την εκτέλεση Λιβανέζου στρατιώτη

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ακόμη ένας όμηρος που παρακαλά για την ζωή του

 

fgfd-620x380

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δημοσίευε το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Συρία και αποτυπώνει την εν ψυχρώ δολοφονία του Λιβανέζου στρατιώτη Μοχάμεντ Χαμίεχ.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ακόμη ένας όμηρος, ο αστυνομικός Αλί αλ Μπαζάλ, ο οποίος αφού παρακαλά για την ζωή του ζητά από την Χεζμπολάχ να σταματήσει τις επιθέσεις κατά της σουνίτικης κοινότητας.

«Αν δεν σταματήσετε τις επιθέσεις και την υποκίνηση κατά των σουνιτών αδελφών μας, τότε θα έχω την ίδια τύχη με τον συστρατιώτη μου, ο οποίος δολοφονήθηκε εκεί», λέει ο Μπαζάλ, ο οποίος έχει δεμένα τα χέρια του και είναι γονατιστός μπροστά από ένα δέντρο με τον Χαμίεχ να κείτεται νεκρός δίπλα του.

Κλαίγοντας ο Μπαζάλ ζητεί από «την ομάδα του διαβόλου» να αποσυρθεί από τη Συρία και να επιστρέψει στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Η οργάνωση έχει αναγγείλει ότι θα παραδώσει την σορό του νεκρού στρατιώτη μόνο όταν απελευθερωθούν 15 κρατούμενοι που βρίσκονται στην φυλακή Ρουμίεχ.

Το Μέτωπο ανακοίνωσε ότι ο Χαμίεχ ήταν «εκείνος που πλήρωσε το τίμημα» για τις απόπειρες της Χεζμπολάχ να εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις καθώς και για την σύλληψη από τον στρατό του Λιβάνου «αμάχων και τον βομβαρδισμό της Κουαλαμούν».

Ο Μπαζάλ θα είναι το επόμενο θύμα αν δεν ακολουθηθούν κατά γράμμα οι επιταγές της οργάνωσης και δεν θα είναι και το τελευταίο καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 22 στρατιώτες και αστυνομικοί, που αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο μήνα, είναι στα χέρια της αλ Νόσρα.

By