Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σομαλία: Νεκρός βουλευτής από επίθεση ενόπλων

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, οι οποίοι τονίζουν πως θα συνεχίσουν να καταδιώκουν κι άλλους βουλευτές

somalia ekrixi

Νεκρός από επίθεση ενόπλων έπεσε ένας βουλευτής στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, ενώ ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε σοβαρά.

Πρόκειται για τον Άχμεντ Μοχάμουντ Χάιντ, πρώην υπουργό και αξιωματικό του στρατού

Η επίθεση έγινε στη συνοικία του λιμανιού, όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτών των βουλευτών οι οποίοι έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο.

«Πήγαιναν να συμμετάσχουν σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου όταν δέχθηκαν την επίθεση, ο θάνατος ενός από τους βουλευτές επιβεβαιώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας άλλος βουλευτής, ο Άμπντι Μπαρέ Γιουσούφ.

Οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την αλ-Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

«Ήταν μια στοχευμένη δολοφονία, τραυματίσαμε επίσης έναν άλλο βουλευτή και δύο σωματοφύλακες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ.

«Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους άλλους βουλευτές, αν δεν εγκαταλείψουν αυτή την οργάνωση αποστατών», πρόσθεσε αναφερόμενος στο σομαλικό κοινοβούλιο.

By