Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: «Κάθε διαπραγμάτευση έχει τα όρια της»

Στήριξε τον υπουργό οικονομικών η κυβερνητική εκπρόσωπος

boultepsi

«Κάθε διαπραγμάτευση έχει τα όρια της» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η Σοφία Βούλτεψη για τις απαιτήσεις των δανειστών. «Όλες οι προσπάθειες μας κατατείνουν στο να υπάρξει συμφωνία» τόνισε, παρέχοντας παράλληλα πλήρη πολιτική στήριξη στον υπουργό Οικονομικών που βάλλεται από βουλευτές της συγκυβέρνησης, ενώ καλείται να διαπραγματευτεί με την τριμερή.

«Όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα Χαρδούβελη, αλλά απολαμβάνει πλήρους εμπιστοσύνης από τον Πρωθυπουργό στο πρόσωπο του… Επί της θητείας του βγήκαμε από την ύφεση, είχε βέβαια γίνει προεργασία και πριν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τους πολίτες ανέφερε ότι σε αυτούς θα τεθεί το δίλημμα «Ευρώπη ή απομόνωση, ευρώ ή δραχμή».

Η κ. Βούλτεψη επιχείρησε να αναδείξει και τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο Σταθακης λεει ότι το χρέος του ΔΝΤ, ‘όχι δεν θα πληρωθεί’ λέει ο κ Μητρόπουλος. Ο Σταθάκης λεει ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τους δανειστές, για μονομερείς ενέργειες λεει ο Λαφαζάνης.

«Δεν θα πληρώνουμε ομόλογα αν δεν μας δίνουν τις δόσεις. Σκοπός μας είναι η συμφωνία για να πάμε στην επόμενη ημέρα. Ανήκουμε στην Ευρώπη, θέτουν όρους οι δανειστές είτε κρατικοί είτε αγορές, εδώ σπίτι παίρνεις και σου θέτουν όρους, κανείς δεν μοιράζει λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει ικανός αριθμός υπεύθυνων βουλευτών για να οδηγήσει την κυβέρνηση στη λήξη της θητείας της».

By