Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σοφιανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί νομοσχέδια για εκλογικούς σχεδιασμούς

«Η κυβέρνηση που χρειάζεται ο λαός δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

sofianos600_130214

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες με αφορμή το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής» ΔΕΗ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm ο κ. Σοφιανός  κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «έχει επιλέξει έναν δρόμο να αξιοποιεί νομοσχέδια για τους δικούς του εκλογικούς σχεδιασμούς» και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ λέγοντας «Από την αρχή εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τη «μικρή ΔΕΗ». Είπαμε ότι πρέπει να αναδεχθεί όλο το πλαίσιο. Εμείς είπαμε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.  Σήμερα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα από 350.000 καταναλωτές. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τη σημερινή ΔΕΗ. Ο λαός μας να προβληματιστεί για το ποιος φταίει που πληρώνει με καπέλο το ηλεκτρικό ρεύμα».

Μάλιστα ο κ. Σοφιανός απέριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Έχουμε πολύ έγκαιρα αναδείξει στον λαό μας ποια κυβέρνηση χρειάζεται ο λαός και η χώρα. Μια κυβέρνηση που δεν θα αναγνωρίσει και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ από αυτό το χρέος που δημιουργήθηκε. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας ο κ. Σοφιανός επεσήμανε πως «πρέπει να εστιάσουμε στο πως θα αντιδράσει ο λαός, πως θα αποτρέψει μέτρα. Αυτή είναι η προσπάθεια η δική μας» και πρόσθεσε «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα κάνει διακοπές έστω και για λίγο. Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να ενισχυθούν οι αντιστάσεις, οι διεκδικήσεις του λαού μας».

By