Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σούλης Μαρκόπουλος: «Ήταν πολύ δύσκολο…» -Νίκη βαθμών και… ψυχολογίας για τον ΠΑΟΚ

Για το παιχνίδι κόντρα στην Βέντσπιλς και το θρίαμβο του ΠΑΟΚ (66-63 τους Λετονούς, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Eurocup) μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

markopoulos1-615x400«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, όπως είναι και κάθε εκτός έδρας ματς. Παίξαμε αρκετά καλά από την αρχή του αγώνα και μπορέσαμε να πάρουμε το προβάδισμα, αλλά δεν είχαμε την ίδια συνέχεια. Ωστόσο, αν και δώσαμε στον αντίπαλο την δυνατότητα να ισοφαρίσει, καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, είχαμε μερικές καλές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα», είπε ο τεχνικός του δικεφάλου και συμπλήρωσε:

«Στα σημεία που χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει και η άμυνά μας, οπότε δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πετύχει και μερικούς αιφνιδιασμούς, αλλά και εύκολα καλάθια. Ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό για μας ότι σταματήσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τον αιφνιδιασμό της Βέντσπιλς και αυτό ήταν που μας έδωσε τη νίκη».

thumbnailΆλμα πρόκρισης λοιπόν για τον ΠΑΟΚ στη Λετονία με την νίκη του επί της Βέντσπιλς.

Ο δικέφαλος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος και έφτασε στην πολύ σημαντική -βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά- επικράτηση με κορυφαίους τους Μαρκ Κάρτερ (17 πόντοι και 9 ριμπάουντ), Τζούλιαν Βον (14 πόντοι και 7 ριμπάουντ) και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που ευστόχησε σε κρίσιμες βολές στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την συντριβή της προηγούμενης εβδομάδας από την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Κράσνονταρ και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον του στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 30-30, 44-45, 63-66.

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Στελμάχερς): Μπάρνιες 13 (1), Λεχάσμεϊερς 3 (1), Βάιρογκς 15 (2), Άτε, Μπουτιάνκοβς 6, Γκούλμπις 5, Πέινερς 2, Τσάτμαν 15 (2), Μέιερς, Γκραντ 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 7 (1), Χαραλαμπίδης 7 (1), Κάρτερ 17 (3), Κακαρούδης 8, Τσόχλας 7 (1), Δέδας, Όντουμ 4, Βον 14, Σαλούστρος 2.

 

 

By