Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Σούπερ Ρεάλ, 8-2 τη Λα Καρούνια στο «Ριαθόρ» με απανωτά ρεκόρ -ήττα εντός για τον Βαλβέρδε

Κοντσέρτο για… πολυβόλα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που δεν είχε διάθεση για αστεία στο «Ριαθόρ» και επέστρεψε στις νίκες με το εκκωφαντικό 8-2 κόντρα στην Λα Κορούνια για την 4η αγωνιστική στην Ισπανία!

pegasus_LARGE_t_1041_106367492Από το 1992 έως το 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης έτρωγε απανωτά χαστούκια στο «Ριαθόρ», έκτοτε όμως οι «γκαλάκτικος» πήραν τον «αέρα» της Λα Κορούνια και σήμερα έγραψαν ιστορία.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε με το εκκωφαντικό 8-2 την Ντεπόρ με τα ρεκόρ να πέφτουν βροχή:

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ στο πρωτάθλημα, ενώ συνολικά έχει σημειώσει οκτώ τέρματα άλλες πέντε φορές εκτός έδρας, σε ματς Κυπέλλου (τελευταία ήταν το 2002).

Η «βασίλισσα» γίνεται η 5η ομάδα που βάζει +8 γκολ εκτός έδρας. Το έχουν καταφέρει στο παρελθόν οι Αθλέτικ, Μπαρτσελόνα (2 φορές), Ντεπορτίβο, Βαγιαδολίδ.

Ακόμη, ο Αντσελότι σε 916 ματς που έχει κοουτσάρει, βλέπει την ομάδα του να σημειώνει οκτώ τέρματα για δεύτερη φορά, μετά το 2010 και το Τσέλσι-Γουίγκαν 8-0.

Οσον αφορά στην Ντεπόρ, αυτή είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της μετά το 0-7 από την Μπαρτσελόνα (5/2/1976).

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μείνει άσφαιρος μόνο σε δυο γήπεδα στην Ισπανία, ωστόσο, σήμερα σημείωσε χατ τρικ και του μένει μόνο το «Ανοέτα». Ο Πορτογάλος έφτασε τα 20 χατ τρικ και υπολείπεται μόλις δύο των μεγάλων Ντι Στέφανο και Θάρα!

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, το σκορ άνοιξε στο 28′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τρομερή κεφαλιά και στο 36′ ο Χάμες Ροντρίγκες (πρώτο του γκολ) με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, ένα θαυμάσιο γκολ. Στο 41′ ο Πορτογάλος έκανε το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η Ντεπόρ αναθάρρησε με το χτύπημα πέναλτι του Μεντούγιανιν στο 51′, όμως η συνέχεια ήταν εφιαλτική γι αυτήν. Ο Μπέιλ πήρε το… όπλο του και χτύπησε δις (66′, 74′), ο Ρονάλντο στο 78′ έβαλε το τρίτο του γκολ, ενώ ήρθε ο Τσιτσαρίτο (πρώτα του γκολ) στο 88′ και στο 90+2′ για να διαμορφώσει το τελικό 2-8!

Νωρίτερα (86′) είχε σκοράρει ο παλιός μας γνώριμος από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Τοτσέ (πρώτο του γκολ εφέτος).

Έτσι λοιπόν, μετά από την εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο και την δριμεία κριτική που δέχτηκαν Αντσελότι και ποδοσφαιριστές, η Ρεάλ σε δυο ματς με Βασιλεία στο Champions League και Λα Κορούνια στο πρωτάθλημα, έχει σημειώσει 13 τέρματα κι έχει δεχτεί 3…

Λα Κορούνια: Λουξ, Λάουρε, Σίντνεϊ, Ντιακιτέ, Λουιζίνιο, Μεντούνιανιν, Άλεξ Μπεργκαντίνιος, Φαρίνια (74′ Τοτσέ), Χουανφράν (46′ Χουάν Ντομίνγκεθ), Κουένκα, Έλντερ Ποστίγκα (46′ Ιβάν Καβαλέιρο).
Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς (71′ Ίσκο), Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ (77′ Χαβιέρ Ερνάντες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (59′ Ιγιαραμέντι).

Ασταμάτητη η Γρανάδα!

Στο μεταξύ συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Γρανάδα, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας με 1-0 της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Οι γηπεδούχοι εμφανώς κουρασμένοι από το ματς μεσοβδόμαδα για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League βρέθηκαν πίσω στο σκορ πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου από το γκολ του Τζον Κόρντομπα, όμως παρότι έφτιαξαν φάσεις για γκολ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των Βάσκων σε τέσσερα ματς και χρειάζονται άμεσα βελτίωση για να μην μείνουν κι άλλο πίσω στην βαθμολογία.

Αντίθετα, η Γρανάδα παραμένει αήττητη έπειτα από τέσσερις στροφές με ρεκόρ 2-2-0.

 

 

By