Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σούρλας: Στα 25 δισ. ευρώ η ζημιά από την «καλά ριζωμένη μαφία» στα καύσιμα

Μεγάλη η ζημία για τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων, με τον Γιάννη Σούρλα να κάνει λόγο για «καλά ριζωμένη μαφία»

petrelaio thermansis

Το ένα δις το χρόνο φτάνει η απώλεια για το δημόσιο από το λαθρεμπόριο καυσίμων, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Γ. Σούρλας πρόσθεσε μάλιστα, πως εάν υπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για μια «καλά ριζωμένη μαφία» που δρα εδώ και δεκαετίες, λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα, τότε τα χρήματα που έχει χάσει το δημόσιο τα τελευταία 25 χρόνια, αγγίζουν τα 25 δις ευρώ.

«Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να συμπεριληφθούν και τα διυλιστήρια στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου», είπε και πρόσθεσε πως με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2013 η λαθρεμπορία καυσίμων φτάνει στο τέλος της. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη νοθεία στα καύσιμα του Στρατού με τον αυστηρό έλεγχο από διετίας και για το λαθρεμπόριο, με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση για το εάν δέχθηκε πιέσεις, είπε ότι αυτές έγιναν έμμεσα.

By