Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Σπάμε τις κομματικές γραμμές» λέει ο Μιχελάκης

Κόντρα για τις αλλαγές στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

MixelakisΤις αλλαγές που προωθεί το Μαξίμου στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερασπίστηκε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για σπάσιμο των κομματικών γραμμών.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός ανέφερε ότι εάν προχωρήσουν οι αλλαγές θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων από όλους τους συνδυασμούς  και ότι υπάρχουν σκέψεις ο δήμαρχος να εκλέγεται την πρώτη Κυριακή με 42%.

«Αυτό το σύστημα δεν είναι έμπνευση δική μας. Εφαρμόζεται και στην Κύπρο και στη Γερμανία και αλλού. Υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίζουν, όποιον δημοτικό σύμβουλο επιθυμούν από οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός ενώ αναφορικά με την εκλογή του δημάρχου είπε ότι η εκλογή από την πρώτη Κυριακή «σταματάει και την ιστορία της συναλλαγής στον δεύτερο γύρο».

Ο Γ. Μιχελάκης απάντησε και σε σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το «σπάσιμο» των κομματικών γραμμών δεν είναι αποπολιτικοποίηση. «Λέει (σσ: ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι προσπαθούμε να αποπολιτικοποιήσουμε τις εκλογές. Νομίζω ότι μπερδεύεται. Θεωρεί ότι το να σπάσουμε τις κομματικές γραμμές, που υπήρχαν μέχρι τώρα στις τοπικές κοινωνίες, το θεωρεί αποπολιτικοποίηση», είπε.

Φανερή ήταν η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα καθώς στην ίδια εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδ. Κωνσταντινόπουλος και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον κ. Γρηγοράκο, αναφερόμενος στον υφυπουργό Εωστερικών προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ.

Στον ίδιο σταθμό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, εξέφρασε την αντίθεσή του στο σχέδιο. «Αν και χωρίς συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματολογία για να μην πιει το πικρό ποτήρι της εκλογικής ήττας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε «σκοπιμότητες» και «φόβο για την κάλπη» απέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τη θέση του Γ. Μιχελάκη. Σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής ανέφερε: « Η εμμονή Μιχελάκη για άλλο τρόπο εκλογής στην Τ.Α. «μυρίζει» σκοπιμότητες και φόβο για την κάλπη.  Η Τ.Α. χρειάζεται «νέο αίμα» και απλή αναλογική.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By