Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σπείρα έκλεβε καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία

Στην περιοχή της Οινόης Βοιωτίας

petrelaio_vitio

Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου, τις οποίες αφαιρούσε από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή της Οινόης Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων ένας 56χρονος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εμπόριο καυσίμων, καθώς και δύο 32χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι δούλευαν στις επιχειρήσεις του.

Η μετάγγιση των καυσίμων, από σημείο εκτός χώρου της Πολεμικής Αεροπορίας, γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα και μεταφέρονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου.

Συγκεκριμένα, μετέβαιναν βράδυ, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, με ειδικά μετασκευασμένο βυτιοφόρο τύπου τζίπ, σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στην Οινόη Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας αντλία, αφαιρούσαν το καύσιμο.

Υπολογίζεται ότι το τελευταίο εξάμηνο αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

Τα κλεμμένα καύσιμα μεταφέρονταν, σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά.

Στη συνέχεια, προωθούσαν τα καύσιμα με διαφορετικό βυτιοφόρο σε άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί νοθεία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, επάγγελμα και εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

By