Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λυκούδης: Η άρνησή μας να συμμετάσχουμε στο διάλογο δεν οδηγεί σε κανέναν προοδευτικό τρίτο πόλο

Κατάθεση ψυχής η ομιλία του Γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς

DIMAR

 

«Δεν ήταν το πρόβλημά μας η απουσία ολοκληρωμένης πρότασης διακυβέρνησης. Το πρόβλημά μας ήταν (και είναι) ότι δεν είχαμε επίγνωση των αδυναμιών και των δυνατοτήτων μας, του ρόλου μας, το πρόβλημά μας είναι ότι αντιδρούμε αντί να δρούμε» τόνισε ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, αναφορικά με τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

«Κατά τη γνώμη μου, στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από το πρώτο μας συνέδριο διαπράξαμε 3 λάθη» πρόσθεσε, τα οποία περιέγραψε ως εξής:

1ο λάθος: Οριοθετούμε αμυντικά τη διάκρισή μας από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Ετεροκαθοριζόμαστε, κι αυτό μάς επιβάλλει διαχειριστική πολιτική τακτική. Σαν να παίζουμε μια παρτίδα τένις, τρέχουμε μεν για την απόκρουση αλλά παραχωρούμε πάντα το σερβίς στον συμπαίκτη.

2ο λάθος: Πικραμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, εγκαταλείψαμε μέσα σε λίγες ώρες την κυβερνητική ευθύνη.

Και περάσαμε στο τρίτο λάθος. Σ΄ ένα βιαστικό με προχειρότητες συνέδριο, που όμως, εκ των πραγμάτων είναι συνέδριο ταυτότητας και στρατηγικής. Για πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, το πιο κρίσιμο συνέδριο ενός κόμματος διεξάγεται στην πιο οξυμμένη φάση της διαδρομής του» παρατήρησε ο κ. Λυκούδης, προκαλώντας το ενδιαφέρον.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, συντρόφισσες και σύντροφοι, για το συνέδριό μας είναι να μην το αισθανθεί η κοινωνία» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «μια συνάντηση όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει καμιά ελπίδα διάσωσης ιδεών».

Στον αντίποδα, η πρόταση του Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, επικεντρώνεται στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. «Κεντροαριστερά και τρίτος πόλος είναι ο πολιτικός χώρος που θα προσφέρει στέγη, έκφραση και στήριξη στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, πολλές από τις οποίες αισθάνονται άστεγες παρά το ότι υπάρχουμε κι εμείς και το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Λυκούδης, προειδοποιώντας: «η άρνησή μας να συμμετάσχουμε στο διάλογο με όποιους μας καλούν δεν οδηγεί σε κανέναν προοδευτικό τρίτο πόλο. Οδηγεί στη μη Κεντροαριστερά».

«Η απάντηση είναι μια : Συμμετέχεις, αλλάζεις. Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ηθικό και πολιτικό μας κεφάλαιο» κατέληξε ο κ. Λυκούδης, προτείνοντας «να μπούμε εμείς, επιθετικά στο διάλογο με όλους, και με την κίνηση των 58».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By