Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Με «έξυπνες» στάσεις θα γεμίσει η Αθήνα

Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευση από τα κινητά τους ή τον υπολογιστή.

astiko leoforio apergia mesa metaforas
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Ευφυείς στάσεις για λεωφορεία και τρόλει θα κατασκευαστούν σε 18 μήνες στην Αθήνα, όπου οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης από οθόνες, καθώς και από το κινητό τους ή τον υπολογιστή.

Η ένωση εταιρειών Intrasoft International – Intrakat ανεδείχθη προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό για το έργο της Τηλεματικής του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ της ΟΣΥ, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), δύο χρόνια μετά την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στο έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την εγκατάσταση, την υποστήριξη λειτουργίας, τη συντήρηση και την τεχνική διαχείριση ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης επιβατών και διαχείρισης στόλου για την ΟΣΥ για 12 χρόνια.

Ο χρόνος πλήρους υλοποίησης του έργου που προσφέρθηκε από τον ανάδοχο είναι 18 μήνες κατά μέγιστο. Η συνολική αξία της σύμβασης στα 12 έτη ανέρχεται σε περίπου 27 εκατομμύρια με περίπου 5,5 εκατομμύρια κοινοτική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, πρόκειται για «ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού των Αστικών Συγκοινωνιών της Αττικής, με σημαντική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

By