Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στήριγμα κερδών στη Wall Street από τη Fed

Άνοδο υπέρ του 1% σημείωσαν οι δείκτες

stocks

Η ανακοίνωση των πρακτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ έδωσαν στήριξη για την Τετάρτη στη WaLll Street, με τους επενδυτές να έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα α” τριμήνου. Χθες, την «πρεμιέρα» έκανε η Alcoa.

Ο Dow Jones κέρδισε 1,11% στις 16.437 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,73% στις 4.184 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 1,08% στις 1.872 μονάδες.

Σε ότι έχει να κάνει με τη Fed, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης έδειξαν ότι στις 4 Μαρτίου έλαβε χώρα μια τηλεδιάσκεψη και εκεί οι αξιωματούχοι συζήτησαν πως και εάν θα αλλάξουν το guidance των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, λένε τα πρακτικά. «Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης δεν περιλάμβανε την επεξεργασία αποφάσεων και δεν ελήφθη καμία», διευκρινίζεται

Στα επιχειρηματικά δεδομένα, η Alcoa Inc. κήρυξε ανεπίσημα την έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, εμφανίζοντας ζημιές έναντι κερδών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του αλουμίνιου ανακοίνωσε ζημιές 178 εκατ. δολ. ή 16 cents ανά μετοχή για το α΄ τρίμηνο από κέρδη 149 εκατ. δολ. ή 13 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν 276 εκατ. δολ. σε έκτακτα στοιχεία από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η εταιρεία. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 98 εκατ. δολ. ή 9 cents ανά μετοχή.
Πηγή:capital.gr

By