Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κουμουνδούρου στηρίζει την υποψηφιότητα Βουδούρη

Προπομπός της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει ως το τέλος τον Οδ. Βουδούρη, οι δηλώσεις Δημήτρη Παπαδημούλη και  Δημήτρη Βίτσα

Papadimoulis

Την απόφαση να στηρίξει την επιλογή του στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη για τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, έχει λάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η Κουμουνδούρου έκρινε ότι δεύτερη υποχώρηση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μετά την απόσυρση της στήριξης του Θ. Καρυπίδη, θα έπληττε σε μεγάλο βαθμό το αρχηγικό προφίλ του κ. Τσίπρα και γι΄αυτό το λόγο εστάλη το μήνυμα στήριξης της υποψηφιότητας Βουδούρη. Που σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου αποφασίζει να αναμετρηθεί και με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και τις άλλες συνιστώσες και στελέχη που διαφώνησαν ανοικτά ή υπογείως με τη στήριξη της υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Νομίζω ότι η υποψηφιότητα Βουδούρη είναι όχι απλώς μία χαρά, αλλά προσθέτει» δήλωσε ενδεικτικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας υποστηρίζοντας ότι η Αριστερά «πρέπει να είναι ενωτική και όχι διαιρετική».  Νωρίτερα,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι ναι μεν κατανοεί τις ενστάσεις, υποστήριξε ωστόσο ότι «η διόγκωση του θέματος μας αδικεί όλους, γιατί «σκεπάζει» την ομοφωνία σε εξαιρετικές επιλογές που έχουμε κάνει για τις υπόλοιπες περιφέρειες και για το δήμο της Αθήνας και μας δυσκολεύει να αναδείξουμε τις υποψηφιότητες σε άλλους μεγάλους δήμους». «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή που δέχεται ολομέτωπη επίθεση από τους αντιπάλους του, πρέπει να μπορεί να διατηρεί και την εσωτερική του δημοκρατία, αλλά και να απαντά στις προκλήσεις με συνοχή και με ευθύνη», πρόσθεσε. Για την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν ένα λάθος που ευτυχώς διορθώθηκε γρήγορα. «Προσωπικά», συνέχισε, «θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί ποτέ και να είχε γίνει μια καλύτερη έρευνα πριν την ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιλογής».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις

By