Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στήριξη Σουλτς σε Σαμαρά

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός  διαμηνύοντας ότι νέα μέτρα θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης

soultsΜήνυμα στήριξης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, κρατώντας όμως μικρό καλάθι, αφού από τη μία έκανε λόγο για διαφαινόμενη έξοδο από το τούνελ όμως από την άλλη επεσήμανε ότι είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για έξοδο από την κρίση.

«Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σουλτς μετά το πέρας της συνάντησης και υπογράμμισε πως εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. «Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση», ανέφερε.

Ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής συμφωνήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Επίσης είπε ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξέρχεται από μια κρίση χωρίς προηγούμενο και ότι παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.

Ο Α. Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας, όπως ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By