Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού

Η επαναφορά των μισθών είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει άμεσα, ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

stathakis

«Είναι αδύνατο να επανέρθουμε στην κατάσταση προ μνημονίου, δεν υποσχόμαστε κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας τη Δευτέρα στο Βήμα fm.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως «θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης.

 

Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο», υποστήριξε.

Παράλληλα έθεσε όρους για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας πως δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά «μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια». 

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τον Μανώλη Γλέζο, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομα Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η Ν.Δ. πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund.»

Ειδικά τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ διευκρίνησε ότι θα τις προσλάβουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Πρόσθεσε δε ότι «οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων».

By