Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει ως νόμιμο το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

«Το ΣτΕ έχει κυρώσει άπειρα νομοσχέδια πολύ ηπιότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση»

stathakhs

Tην πεποίθηση πως το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν θα περνούσε από το ΣτΕ ως νόμιμο εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σε δηλώσεις του στον real fm.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη που επί της ουσίας προαναγγέλουν «οπισθοχώρηση» της κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσχέδιο, ο κ. Σταθάκης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Θεωρείτε ότι υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση το νομοσχέδιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση ή κάποιο μέλος της κυβέρνησης για τους αιγιαλούς να περάσει συνταγματικά ως νόμιμο;» και πρόσθεσε «Οι αιγιαλοί είναι δημόσια περιουσία. Είναι σαφές το Σύνταγμα. Προφανώς δεν μπορεί να πουληθεί η δημόσια περιουσία. Επίσης σαφές είναι το Σύνταγμα».

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε πως «το ΣτΕ έχει κυρώσει άπειρα νομοσχέδια πολύ ηπιότερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από αυτό που ετοιμάζει η κυβέρνηση» και εκτίμησε πως «είναι ένα νομοσχέδιο που θα πέσει αυτόματα ή σχεδόν αυτόματα στην πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ».

Ερωτηθείς για την ημερομηνία που θεωρεί πιθανή για τη διεξαγωγή εκλογών τόνισε χαρακτηριστικά «Θεωρώ δεδομένο η εκλογή του Προέδρου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη διενέργεια εθνικών εκλογών» ενώ σχετικά με το τι θα πρέπει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν στις προσεχείς εκλογές λάβει την πρώτη θέση, χωρίς όμως να αναδειχθεί αυτοδύναμος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε:

«Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι λίγο πρόωρη. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία, αν πετύχει και συνεργασίες, όπως έκανε στις ευρωεκλογές.

Αν δεν πετύχει αυτοδυναμία δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε σε αλλεπάλληλες εκλογές. Πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο να προχωρήσουμε στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης μακράς διάρκειας».

By