Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Επαναλαμβάνει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το αφορολόγητο

Τι αναφέρει για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος

stathakis600_2200114ii

Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ανέφερε για μια ακόμα φορά ο  Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΪ.

Ο εκ των επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε δεσμεύτηκε σχετικά με το σενάριο  κατάργησης της έκτακτης εισφοράς. «Αυτό είναι μια τεχνική λεπτομέρεια δεν είναι το βασικό πρόβλημα του φορολογικού μας συστήματος» τόνισε.

Ο κ. Σταθάκης είπε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει το ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης, και θα επαναφέρει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Ανέφερε επίσης ότι «τις εκλογές δεν θα τις χάσει η κυβέρνηση μόνο με τη λανθασμένη πολιτική της, αλλά πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πείθοντας την κοινωνία για τις θέσεις του».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη επέκταση της αποπληρωμής του, μηδενικό επιτόκιο και ανάλογα με την προέλευση του χρέους κούρεμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει 82 δισ. χρέος έως το 2020, μόνο από πλεονάσματα και ιδιωτικοποιήσεις.

By