Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σταθάκης: Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία»

stathakhs

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σταθάκης έσπευσε να διευκρινίσει πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και σχολίασε πως «δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις, με το να τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση το μνημόνιο», θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει πακέτο φορολογικών απαλλαγών στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον ΣΕΒ την χαρακτήρισε  «πολύ ενδιαφέρουσα» καθώς, όπως είπε, τέθηκαν σημεία που χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση ανθρώπων, φορέων και θεσμών για να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ παράλληλα τέθηκαν διαφωνίες στα εργασιακά και τα περιβαλλοντικά.

Εν τω μεταξύ την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους προανήγγειλε ο Γιάννης Μηλιός μιλώντας στον ANT1.

«Να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.  Εμείς αναγνωρίζουμε ότι δε μπορούν να έρθουν οι μισθοί στο σύνολο τους στο επίπεδο που ήταν το 2009. Αλλά είναι απαραίτητο ο κατώτατος μισθός να επανέλθει. Για όλους θα επανέλθει στα 751 ευρώ», τόνισε ο υπεύθυνος οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

By