Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του δημάρχου του Χάρκοβο

Ο  Γκενάντι Κερνές δέχτηκε χθες πυροβολισμό στην πλάτη

kernes

Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Ουκρανίας νοσηλεύεται σήμερα σε «σταθερή» κατάσταση σε νοσοκομείο του Ισραήλ, όπου μεταφέρθηκε αεροπορικώς ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την δολοφονική απόπειρα που εκδηλώθηκε χθες εναντίον του.

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο Γκενάντι Κερνές, ένας από τους επιφανέστερους πολιτικούς εβραϊκής καταγωγής της Ουκρανίας, δέχτηκε χθες πυροβολισμό στην πλάτη και την ίδια ημέρα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Ουκρανία.

Αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης είπε ότι ο Κερνές είτε έκανε ποδήλατο είτε τζόγκινγκ στο Χάρκοβο την ώρα που τον πυροβόλησε κάποιος ο οποίος πιθανόν να ήταν κρυμμένος στο γειτονικό δάσος. Οι σωματοφύλακές του τον ακολουθούσαν με αυτοκίνητο, αλλά δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά του ώστε να επέμβουν.Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν αρχικά ότι κινδύνευε η ζωή του από τα σοβαρά τραύματά του.

«Είναι σταθερή (η κατάστασή του). Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα», δήλωσε στο Ρόιτερς εργαζόμενος του νοσοκομείου στην Χάιφα του βόρειου Ισραήλ.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο ζήτημα της νοσηλείας του Κερνές στο Ισραήλ και ότι ενδεχομένως να οργανώθηκε και να χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά.

Δήμαρχος του Χάρκοβο από το Μάρτιο του 2010, ο 54χρονος Κερνές υπήρξε σφοδρός υποστηρικτής του ανατραπέντος ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς μέχρι την αποπομπή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

By