Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΣΤΑΣΥ: Νέοι συρμοί για τους νέους σταθμούς του Μετρό

Στόχος η καλύτερη αναβάθμιση των σταθερών μεταφορών, σύμφωνα με την εταιρία

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

 

Στους 17 ανέρχεται ο αριθμός των νέων συρμών που δίνει η Αττικό Μετρό στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό των σταθερών ΜΜΜ τροχιάς.

Οι νέοι συρμοί πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του δικτύου μετά τις πρόσφατες παραδόσεις – εντός του 2013 – των νέων επεκτάσεων προς Ελληνικό, Ανθούπολη και Αγ. Μαρίνα, καθώς και της μελλοντικής επέκτασης προς Πειραιά.

Διαθέτουν κλιματισμό, καθώς και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις, έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις οι οποίες προβλέπονται να πραγματοποιηθούν μελλοντικά στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, έχει δοθεί στην ενεργειακή απόδοση των νέων συρμών, με βασικό κριτήριο την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Κατ” αυτό τον τρόπο, η τρίτη γενιά συρμών του μετρό της Αθήνας θα είναι κατεξοχήν φιλική προς το περιβάλλον. Oι νέοι συρμοί διαθέτουν αναβαθμισμένο εσωτερικό, με υψηλή αισθητική και βελτιωμένες συνθήκες ανέσεως για τους επιβάτες και καλύτερη προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (AMEA).

Πηγή: ΑΜΠΕ

By