Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σταυρίδης: Νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ

Οι κατηγορίες της Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

New Chairman of Privatisation Committee Presents Himself at the Parliament / ??????? ??? ???? ???????? ??? ?????? ??. ???????? ???? ???????? ???????? ????????????, ???????? ??? ?????????? ?????? ????????Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιος Σταυρίδης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι «θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, αλλά προηγουμένως χρειάζεται να διερευνηθεί η αγορά, για να είσαι σίγουρος». Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εκτίμησε ότι μετά την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη Socar, οι τιμές φυσικού αερίου σιγά – σιγά θα πέφτουν.

Σχετικά με την πώληση ακινήτων ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι καταγράφονται νομικής φύσεως προβλήματα. Ειδικά για τον Αστέρα Βουλιαγμένης τόνισε ότι κλείνει η συμφωνία, ωστόσο η πώληση του Ελληνικού είναι πολύ σύνθετο ζήτημα με προβλήματα, νομικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά.

«Θέλει τιτάνιο αγώνα, δεν είναι εύκολο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμπλοκή στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ

Όσον αφορά στο ζήτημα του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι υπάρχει μία εμπλοκή με την υπόθεση των κρατικών λαχείων, ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2011.

«Το διαγωνισμό τον κέρδισε ο ΟΠΑΠ, Ιntralot και άλλοι και έδωσαν 190 εκατομμύρια ευρώ. Η Emma Delta έχει διάφορες αντιρρήσεις επί της σύμβασης που διέπει τις σχέσεις των συμμετεχόντων στο σχήμα που κέρδισε το διαγωνισμό» τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By