Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σταϊκούρας: Σε εκπαίδευση και υγεία τα χρήματα από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά θα μπαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ θα καταγράφονται και στα έσοδα του προϋπολογισμού τη χρονιά που κατατίθενται

staikourasA

Στην εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική αλληλεγγύη και την έρευνα θα διατεθούν τα περίπου 33,5 εκατ. ευρώ που συνέρευσαν στα κρατικά ταμεία από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι τα χρήματα αυτά θα μπαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ θα καταγράφονται και στα έσοδα του προϋπολογισμού τη χρονιά που κατατίθενται.

Σύμφωνα επίσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών θα καταγράφονται και θα διαχειρίζονται παρακαταθήκες που παραμένουν στο ταμείο από το 1920. Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 36.132 αυτούσιες παρακαταθήκες. Όλες πάντως, οι ανεξόφλητες αυτούσιες παρακαταθήκες, πριν την 1/1/1989, παραγράφονται με βάση συγκεκριμένες ημερομηνίες.

By