Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης:«Η εκπομπή για το Φαρμακονήσι θα μεταδοθεί κανονικά»

«Στα νομικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας δεν υπάρχει πουθενά η βάση που να παρέχει τέτοιες δυνατότητες στην ανακρίτρια μιας υπόθεσης»

nauagoi farmakonhsi_10

Για την απαγόρευση προβολής της εκπομπής του Mega «Πρωταγωνιστές» για την πρωτοφανή υπόθεση προληπτικής λογοκρισίας, με θέμα την πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών της Κω, Αντιγόνη Σταμολέκα, επικαλούμενη  την ανάκριση που διεξάγει για το θέμα, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (ertopen) ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

«Στα νομικά και συνταγματικά δεδομένα της χώρας δεν υπάρχει πουθενά η βάση που να παρέχει τέτοιες δυνατότητες στην ανακρίτρια μιας υπόθεσης», ανέφερε ο Θεοδωράκης. «Βλέπουμε ότι κάποιοι υπερβαίνουν τις εξουσίες τους, γεγονός που λειτουργεί εις βάρος της δημοκρατίας μας. Αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «δεν τίθεται θέμα να μην προβληθεί η εκπομπή. Αυτή είναι η δική μας πρόθεση, αυτή είναι και η πρόθεση του καναλιού. Η εκπομπή παρά την εισαγγελική διαταγή, θα προβληθεί κανονικά την Τρίτη».

Η περίπτωση της προληπτικής απαγόρευσης της εκπομπής «Πρωταγωνιστές»,έρχεται να προστεθεί στην προχθεσινή σύλληψη από την Κρατική Ασφάλεια της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου, επειδή ανάρτησε στο ιστολόγιό της την Εφημερίδα της Κυβέρνησης που αναθέτει στα ΟΥΚ του Λιμενικού αρμοδιότητες Αντιτρομοκρατικής.

Για την υπόθεση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση να προχωρήσει σε έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας.

Πηγή: ertopen.com

By