Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν θα γίνουμε ουρά κανενός

«Οι πολιτικοί είναι ανίκανοι να δώσουν λύσεις» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisB

Διπλάσιο ποσοστό από αυτό που πήρε στις ευρωεκλογές είναι η βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει το Ποτάμι σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ANT1.«Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Όχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση» και πρόσθεσε «πρέπει να είμαστε μία δύναμη που θα μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα».

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα εν όψει και της διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού, που ξεκινά αύριο, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως το 6,6% που έλαβε το κόμμα του» είναι πολύ μικρό, για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε τους κυβερνώντες «ανίκανους να προτείνουν λύσεις για τη χώρα» και  τόνισε «αντί να έχουν ένα σχέδιο για το πως θα διορθώσουν το πρόβλημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν να έρθουν κάποιοι από τη Νέα Υόρκη, από τις Βρυξέλλες να μας πουν ότι πρέπει να απολύσουμε τις καθαρίστριες. Έπρεπε να είχαν τη δύναμη να γίνουν και δυσάρεστοι, να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Αυτή είναι η μεγάλη τους αδυναμία».

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη  ότι βρισκόμαστε σε «πολιτικό αδιέξοδο», παρατηρώντας ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει για Πρωθυπουργό τον «κανένα» και  απέρριψε τα πέρι στήριξης του εγχειρήματός τους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, επαναλαμβάνοντας πως το Ποτάμι δεν έχει προστάτες ούτε συμφέροντα από πίσω του.

By