Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στα ίχνη για νέα «γιάφκα» Μαζιώτη βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική

Οι αρχές προσανατολίζονται στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής

maziotis-sfaires

Νέο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη σε αραιοκατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μετά τον εντοπισμό του διαμερίσματος στην οδό Υψηλάντου στην Πεύκη, όπου κρυβόταν επί ενάμιση χρόνο μαζί με τη σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα και το ηλικίας τεσσάρων ετών παιδί τους, οι έρευνες στρέφονται, μεταξύ άλλων, σε βόρειες και ανατολικές περιοχές της Αττικής, καθώς εκεί θεωρείται πιθανό ότι βρίσκεται η «γιάφκα» με τα όπλα και τα εκρηκτικά τού μέχρι πρότινος καταζητούμενου τρομοκράτη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει εστιάσει την προσοχή της στη συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης». Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και video των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.

antitromokratiki600_120214ii

 

Με τα παραπάνω ευρήματα οι αστυνομικοί αποτύπωσαν πιθανές διαδρομές των Μαζιώτη – Ρούπα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι διατηρούν κρησφύγετο σε Μαραθώνα, Γραμματικό ή σε κάποια από τις γύρω περιοχές. Και το 2010 εξάλλου, στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το σπίτι-κρησφύγετο των Μαζιώτη και Ρούπα είχε εντοπιστεί σε αραιοκατοικημένη περιοχή στη Νότια Αττική και συγκεκριμένα στα Καλύβια.

Μυστική σύσκεψη

κικιλιας

Επισήμως, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. απέφυγαν να αποκαλύψουν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν τις διαδρομές του ασημί Hyundai βασιζόμενοι σε δεδομένα από κάμερες των διοδίων. Δήλωσαν ότι τις αστυνομικές έρευνες κατευθύνουν στη συγκεκριμένη περιοχή μαρτυρίες και πληροφορίες από ιδιώτες. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο φωτογραφικό αρχείο των διοδίων να προηγήθηκε της σύλληψης Μαζιώτη. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα χέρια της ενδείξεις για τις κινήσεις Μαζιώτη όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποκαλύπτεται εξάλλου ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το τετ α τετ Μαζιώτη – ΕΛ.ΑΣ. στο Μοναστηράκι, οι κινήσεις του επικηρυγμένου με ένα εκατομμύριο ευρώ τρομοκράτη είχαν καταγραφεί και από τις κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς των ΗΣΑΠ.

Δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του, είχε εντοπιστεί σε κάμερες που λειτουργούν στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Κάτω Πατήσια και Αγ. Νικόλαος. Γι’ αυτό εξάλλου από το βράδυ της Παρασκευής η Αντιτρομοκρατική διεξήγαγε εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας (δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη Μαζιώτη), ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επισκεφθεί εκτάκτως τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Είχε γίνει προσπάθεια η επίσκεψή τους να κρατηθεί μυστική.

Επιπλέον, τη Δευτέρα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν «παρατηρητές» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και ιδίως στην Ομόνοια, όπου και τελικά εντοπίστηκε ο Μαζιώτης.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 42χρονος τρομοκράτης, παρότι είχε ταυτοποιηθεί σε ληστείες σε Μέθανα και Κλειτορία, δεν άλλαξε τον τρόπο μεταμφίεσής του και άρα ο εντοπισμός και η αναγνώρισή του κατέστησαν ευκολότερα.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο σπίτι-κρησφύγετο της Πεύκης χάρη, μεταξύ άλλων, σε μια απόδειξη αγοράς ρούχων από το εμπορικό κέντρο The Mall, που βρέθηκε στην κατοχή του Ν. Μαζιώτη. Είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι και αποκάλυπτε την ευρύτερη περιοχή στην οποία εκινείτο ο 42χρονος. Το σπίτι (διαμέρισμα 5ου ορόφου επί της οδού Υψηλάντου 27 στην Πεύκη) είχε μισθώσει το φθινόπωρο του 2012 η Πόλα Ρούπα. Στο εσωτερικό του δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά. Χρησιμοποιούνταν ως κρυψώνας ασφαλείας για το ζεύγος των επικηρυγμένων τρομοκρατών και το ηλικίας 4 ετών παιδί τους.

By