Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στα δύο το ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του ν/σ για τον Καλλικράτη

Το «όχι» του Γιώργου Ντόλιου «πάγωσε» την αίθουσα

ntolios

Στα δύο «κόπηκε» στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρι Κουκουλόπουλο να «αδειάζει» τον εισηγητή Γιώργο Ντόλιο και να δηλώνει πως θα υπερψηφιστεί το άρθρο που αφορά τις περιπτώσεις στις οποίες τίθενται σε αργία οι αιρετοί.

Το «όχι» του Γ. Ντόλιου «πάγωσε» την αίθουσα και χρειάστηκε η παρέμβαση του Π. Κουκουλόπουλου που δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το άρθρο με την δέσμευση ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα το βελτιώσει.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε πως θα το καταψηφίσει από την στιγμή που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση η βελτιωτική πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε και έμεινε μόνος από το κόμμα του να δηλώνει αντίθετος. Ο Γ. Ντόλιος είχε προτείνει να μην τίθενται σε αργία οι αιρετοί για πλημμελήματα χωρίς εφετειακή απόφαση, ενώ για τα κακουργήματα να τίθενται σε αργία όταν η παραπομπή έχει γίνει με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν εξαντληθεί οι προσφυγές.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως, καταψήφισε και το άρθρο που αφορά στις προϋποθέσεις επιχορηγήσεων πολιτιστικών συλλόγων από δήμους. Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

By