Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στα ημιτελικά η Αργεντινή μετά από 24 χρόνια!

Η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Μουντιάλ –και για πρώτη φορά από το 1990 παρακαλώ!- είναι η Αργεντινή που επικράτησε 1-0 του Βελγίου με γκολ του Ιγκουαΐν.

ARG

Η Αργεντινή κατάφερε να αιφνιδιάσει το Βέλγιο με το εντυπωσιακό τέρμα του Ιγκουαΐν -σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής στο 8’- ενώ οι κόκκινοι διάβολοι άργησαν να βρουν τα πατήματά τους.

Ο τραυματισμός του Ντι Μαρία στο 33′ και η αντικατάστασή του από τον Έντσο Πέρες μετρίασε κάπως τις επιθετικές πρωτοβουλίες των Αργεντινών στο α’ μέρος, ενώ στην επανάληψη ο Βίλμοτς έριξε στο παιχνίδι αντί των Μιραλάς και Οριτζί, τους Μέρτενς και Λουκάκου θέλοντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή και να δημιουργήσει προβλήματα στην αργεντίνικη άμυνα. Το Βέλγιο κέρδισε μέτρα και πάτησε περισσότερο την περιοχή του Ρομέρο, ωστόσο και πάλι οι Αργεντινοί με εξαιρετική συνοχή στο παιχνίδι τους κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους σε απόσταση ασφαλείας από την εστία τους.

Στο 94’ ο Μέσι δεν κατάφερε να νικήσει στο ένας με έναν τον Κουρτουά και στην αντεπίθεση το Βέλγιο έχασε την καλύτερη ευκαιρία του με το σουτ του Βίτσελ να περνά μόλις άουτ.

Όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη του αγώνα, το γρήγορο γκολ της Αργεντινής όρισε και τη συνέχεια στο ματς, αφού η γαλάζια ομάδα κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της.

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ντι Μαρία (33′ Ένσο Πέρες), Λαβέτσι (71′ Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν (81′ Γκάγκο).

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Μιραλάς (60′ Μέρτενς), Αζάρ (75′ Σαντλί), Οριζί (59′ Λουκάκου).

By