Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στα κάγκελα οι διοικητικοί υπάλληλοι

Έχουν αποκλείσει μαζί με φοιτητές  τις εισόδους  του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν προβεί διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές.

Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Σε παρέμβασή του στο Star ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κατηγορεί για μια ακόμα φορά τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και ότι «διαβάλλει» το Πανεπιστήμιο. «Προσπαθούμε να μην χαθεί το εξάμηνο» είπε ο Θ. Πελεγρίνης και τόνισε ότι προϋπόθεση είναι να γίνει διάλογος. Όπως σημείωσε αν δεν επέλθει πρόοδος, ας επιληφθεί του θέματος ο πρωθυπουργός.  Χαρακτήρισε «εμπρηστική» τη δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλου για την επέμβαση της αστυνομίας και τόνισε εκ νέου πως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου.

Τη Δευτέρα παραιτήθηκε η σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς αρνούνται να προσέλθουν στις αίθουσες υπό την εποπτεία της αστυνομίας ενώ το διοικητικό προσωπικό στο ΕΚΠΑ και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συνέχιση της απεργίας και ανακοίνωσε νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά των διοικητικών υπαλλήλων.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα το ΑΣΕΠ κατάρτισε τους προσωρινούς πίνακες των διοικητικών υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων, βασίζεται στα στοιχεία που απέστειλε η Διεύθυνση Διοικητικού στο υπουργείο Παιδείας, ενώ όπως επισημαίνεται οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ για λόγους διαφάνειας, προκειμένου να μπορεί να γίνει ο έλεγχος για την ορθή μοριοδότηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Δείτε τους πίνακες με τα ονόματα εδώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By