Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Στα κάγκελα» οι «καραμανλικοί»

Μπαράζ δηλώσεων στελεχών της ΝΔ μετά το δημοσίευμα των «Νέων» για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της πενταετίας Καραμανλή.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÍÅÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÍÄ ÊÏ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÌÁÄÁ ÊÁÑÁÌÁÍËÇÓ ÊÙÓÔÁÓΜπαράζ δηλώσεων στελεχών και πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αποτυπώνοντας με στοιχεία τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας.
«Ακολουθεί μία δεκαετία σταθερότητας στο επίπεδο του περίπου 100% του ΑΕΠ με τη σφραγίδα Σημίτη. Επειτα, ήρθε η καταστροφή. Από το 99,8% του ΑΕΠ το 2004, όταν αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή σκαρφαλώνει στο 107,5% του ΑΕΠ το 2006, στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008 και στο 127,9% το 2009. Η χώρα μπαίνει στον αστερισμό της χρεοκοπίας.
Ανάλογη διαδρομή τρελού φορτηγού ακολουθούσε φυσικά και ο προϋπολογισμός. Από το εντελώς μααστριχτικό 2,4% του ΑΕΠ το 1980, το έλλειμμα άρχισε να σκαρφαλώνει, φθάνοντας στο 14,2% του ΑΕΠ το 1990, για να τεθεί ξανά υπό έλεγχο ενόψει ένταξης στην ΟΝΕ το 1999» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από πλευράς των «καραμανλικών» στελεχών.

«Υπάρχει μια διαχρονική επιδείνωση των πάντων από τότε που η χώρα μπήκε στην τότε ΕΟΚ, δηλαδή από εκεί που άφησε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλή, η οποία κορυφώθηκε στην περίοδο Σημίτη, ήταν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η προετοιμασία για να μπούμε στην ευρωζώνη και το ευρώ και η οποία μετά οδήγησε στην καταστροφική πορεία Γ. Παπανδρέου», τόνισε στο ρ/σ Real FM, ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανακριβή τα στοιχεία, ενώ στο twitter απάντησε για το ίδιο θέμα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τιτιβίζοντας:
«Τα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης ξεχνούν να μας πουν ότι χρέος κι έλλειμμα υπολογίζονται διεθνώς ως ποσοστό επί του ΑΕΠ που αλλάζει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By