Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΔΝΤ: Στα μέσα του 2014 η αξιολόγηση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

lefta

σύμφωνα με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Ρεζά Μογκάνταμ

euromoney

Στα μέσα του 2014 θα γίνει πιθανόν η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ρεζά Μογκάνταμ, ο οποίος παράλληλα επαίνεσε την «τεράστια προσπάθεια» που έχει κάνει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου ΜΝΙ, ο αξιωματούχος του Ταμείου επαίνεσε την «τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η οποία φέρνει αποτελέσματα αν και η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη».

Ο κ. Μογκάνταμ σημείωσε ότι το γεγονός πως η Ελλάδα αναμένεται να έχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, αποτελεί ένα εντυπωσιακό επίτευγμα ωστόσο παρατήρησε πως δεδομένου του μεγέθους του προβλήματος, είμαστε ακόμη στην αρχή. «Πρέπει, δυστυχώς, να διανυθεί ακόμη μακρύς δρόμος», συμπλήρωσε

Όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς καθώς εξελίσσεται η τεράστια δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, ωστόσο το ΔΝΤ αναμένει ότι η Ευρώπη θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι της χώρας».

«Θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης, ίσως στα μέσα του επόμενου έτους», ανέφερε ο κ. Μογκάνταμ και πρόσθεσε ότι «δεν είναι τώρα η ώρα να κρίνουμε αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και αν είναι η ώρα των Ευρωπαίων να εκπληρώσουν τις δικές τους δεσμεύσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By