Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στα σχοινιά στριμώχνει την ΕΥΠ ο ΣΥΡΙΖΑ

Βούτυρο στο ψωμί της Κουμουνδούρου οι συγκυρία κλήσης του Δραβίλλα

top_secret800

Για απαντήσεις στο καυτό ζήτημα των υποκλοπών αναμένεται να πιέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώπιον της οποίας θα βρεθεί ο διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας.
Η ακρόαση του κ. Δραβίλλα συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και των δηλώσεων του Θ. Πάγκαλου για ελληνικές παρακολουθήσεις στους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα. Η απόφαση, ωστόσο, της Επιτροπής Θεσμών είχε ληφθεί σε χρόνο παρελθόντα και μάλιστα ομόφωνα, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν τις συγκυρίες υπό τις οποίες ο κ. Δραβίλλας θα έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ως «μάννα εξ ουρανού». Ενδεικτικά των αφόρητων πιέσεων που αναμένεται να ασκηθούν την Πέμπτη στον διοικητή της ΕΥΠ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σχόλια σε πηγαδάκια βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ο κ. Δραβίλλας θα έχει ένα πολύ δύσκολο απόγευμα».

Το γεγονός ότι το θέμα χαρακτηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ ως υψίστης σημασίας είναι αυτονόητο καθώς αγγίζει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και τα προ μηνός δημοσιεύματα που ήθελαν την ΕΥΠ να παρακολουθεί βουλευτές της Κουμουνδούρου. Το δημοσίευμα τότε είχε πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων, μετά και το πρωτοσέλιδο της Αυγής με τίτλο «Στήνεται προβοκάτσια». Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ πάντως θεωρούν ότι από την κλήση του κ. Δραβίλλα στην Επιτροπή της Βουλής μπορούν να δοθούν απαντήσεις που ενδεχομένως να συμβάλλουν στην αποκάλυψη παραθεσμικών λειτουργιών της ΕΥΠ ή στελεχών της με… άνωθεν εντολές.

Στη φαρέτρα των μελών της Επιτροπής βρίσκονται και στοιχεία της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία δύο χρόνια οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων έχουν βγει εκτός ελέγχου, καταγράφοντας κατακόρυφη αύξηση.

Ενδεικτικές της πρόθεσης να στριμώξουν στα σχοινιά τον διοικητή της ΕΥΠ είναι και οι δηλώσεις που έκανε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ραδιόφωνο του Alpha, η οποία δεν έκανε λόγο μόνο για πιθανότητα παρακολουθούμενων πολιτικών, αλλά και… εκβιαζόμενων. Πάντως το ταμπεραμέντο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο…

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπείται στην αρμόδια επιτροπή από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θεόδωρο Δρίτσα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

(Visited 1 times, 1 visits today)
By