Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στα χέρια της αστυνομίας επίορκος εφοριακός

«Ζήτησε φακελάκι 200 ευρώ για να σβήσει πρόστιμο»

fakelaki1

Στη φάκα της αστυνομίας έπεσε 57χρονος εφοριακός που συνελήφθη σήμερα επ” αυτοφώρω, να δωροδοκείται προκειμένου να «χαρίσει» πρόστιμο σε περιπτεριούχο.

Ο επίορκος υπάλληλος θέλησε να βγάλει ένα χαρτζηλίκι, ωστόσο υπολόγισε χωρίς τον «περιπτεριούχο» ο οποίος προτίμησε να πληρώσει το πρόστιμο και να στείλει τον εφοριακό στα χέρια των ανθρώπων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το να αποδεχθεί τον εκβιασμό του.

Συγκεκριμέν ο επίορκος υπάλληλος στο Τμήμα Εσόδων της ΔΟΥ Κηφισιάς ζήτησε 200 ευρώ από το λογιστή του επαγγελματία, ο οποίος προσπαθούσε να διευθετήσει την εκπρόθεσμη δήλωση της ταμειακής του μηχανής.

Παρότι το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 600 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, ο υπάλληλος έδειξε στον λογιστή αντίστοιχο πρόστιμο που είχε φτάσει τα 2.500 ευρώ και του πρότεινε να πάρει ο ίδιος 200 ευρώ, προσπαθώντας να τον «διευκολύνει».

Ο λογιστής δεν απέρριψε την πρόταση αλλά απευθύνθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας και αφού πήρε προσημειωμένα χαρτονομίσματα προχώρησε στη «δωροδοκία», την οποία ακολούθησε άμεσα η σύλληψη του υπαλλήλου.

By