Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα «χαρακώματα» για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΣΕΛΠΕ κατέθεσαν νομική παρέμβαση κατά του παγώματος των 52 Κυριακών

katastimata

 

Μεγάλες κόντρες διαμορφώνονται σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με τους εργοδοτικούς φορείς να διαφωνούν σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΛΠΕ κατέθεσαν νομική παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που αναστέλλει την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας.

Με την πρωτοβουλία τους αυτήν ουσιαστικά εναντιώνονται στην ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς το πάγωμα της εν λόγω απόφασης αποφασίστηκε κατόπιν δικής τους προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Μάλιστα, οι τρεις φορείς έχουν νομιμοποιηθεί να παραστούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο ΣτΕ -οπότε αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση, προκειμένου να στηρίξουν τη σχετική υπουργική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Κατά του ΣΕΒΕ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ στρέφεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που διοργανώνει την Κυριακή στις 10:30 συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens».

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «δεν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου παντελώς άσχετοι με έναν κλάδο εργοδότες, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρμόδιες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, και να παρεμβαίνουν υπέρ της κυβέρνησης με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο στα δικαστήρια, ώστε να διασφαλίσουν τη γενίκευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη του μηνός ξεκινά το δεκαήμερο εκπτώσεων και τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

By