Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα «χαρακώματα» Κωνσταντοπούλου – Υψηλάντης

Με αφορμή υποτιμητικά σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ

zwh konstantopoulou

Άγριος καυγάς ξέσπασε στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με αφορμή υποτιμητικά σχόλια της Ζ. Κωνσταντοπούλου για την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ Β. Υψηλάντη.

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. «Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον ΠτΒ για τις προσβολές της προς τους βουλευτές», είπε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής της ΝΔ, καλώντας την να ζητήσει συγγνώμη.

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα
Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι… Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε φρασεολογία…
Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Βρε άντε από δω. Ντροπή σου
Λίγο αργότερα, ο Β. Υψηλάντης θέλησε να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους του για την προσωρινή –όπως είπε- εκτροπή του, λέγοντας πάντως πως «υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, επειδή την έβρισε.
Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών.

Στον καβγά αναμείχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης που σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ακούστηκε να της λέει «άντε μωρή από δώ».

Μια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, ωστόσο, λίγο αργότερα, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος», ανέφερε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει μεγαλόφωνα: «Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
«Μας εξύβρισαν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο. Ακούστηκαν λέξεις όπως ΄΄τσουτσέκια΄΄, λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά», είπε.

By