Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στα ύψη οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο

Η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά το τελευταίο 3μηνο

londonΠερισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες (περίπου 2,3 εκατ. ευρώ) θα χρειαστεί όποιος θέλει να αγοράσει ένα πολυτελές σπίτι στις «καλές» περιοχές του Λονδίνου. Σύμφωνα με την εταιρεία Marsh & Parsons η τιμή της συγκεκριμένης κατηγορίας ακινήτων ξεπέρασε για πρώτη φορά το β΄τρίμηνο το όριο των 2 εκατ. λιρών, καθώς η ζήτηση πλέον ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

Οι τιμές των σπιτιών σε προνομιακές περιοχές όπως είναι για παράδειγμα η Chelsea και το Kensington, αυξήθηκαν κατά 9,3% εντός του τελευταίου 12μηνου με τον αριθμό των υποψήφιων αγοραστών να έχει αυξηθεί κατά 11% τους τελευταίους 3εις μήνες όταν η προσφορά πολυτελών κατοικιών σημειώνει πτώση της τάξης του 14%.

«Η ανισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση ωθεί προς τα πάνω τις τιμές των ακινήτων που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες του Λονδίνου» εξηγεί στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία Marsh & Parsons. «Τα ακίνητα αλλάζουν χέρια με ταχύτητα-ρεκόρ  και η συμφωνία κλείνει κοντά στην τιμή που ζητά ο πωλητής» συμπληρώνει.

Οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν ακίνητα στο Λονδίνο προκειμένου να διαφυλάξουν τον πλούτο τους αποφεύγοντας την πολιτική και οικονομική αστάθεια της πατρίδας τους, εκτινάσσοντας έτσι τις τιμές σε υψηλότερο ύψη απ” ότι οι μεσίτες μπορούσαν να προβλέψουν, οι οποίοι έκαναν λόγο για οριακή αύξηση εντός του 2013.

Περίπου το 38% των ακινήτων σε «καλές» περιοχές του Λονδίνου αποτιμούνται άνω των 2 εκατ. λιρών σύμφωνα με την Marsh & Parsons. Η εταιρεία συνέλεξε στοιχεία από κατοικίες σε περιοχές όπως είναι οι Chelsea, Kensington, Notting Hill, Holland Park και Pimlico. Μεταξύ των προνομιακών τοποθεσιών συγκαταλέγουν επίσης οι εξής: Clapham, Balham, Battersea, Barnes, Little Venice και Brook Green.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By