Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα 20 εκατ. ευρώ η ζημιά των Jumbo από την Κύπρο

Η επιχείρηση διατηρούσε καταθέσεις ύψους 58 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Του Νίκου Φιλιππίδη

jumboΣτα 20 εκατ. ευρώ εκτιμά η διοίκηση των Jumbo την ζημιά από την θυγατρική της στην Κύπρο και το κούρεμα που υπέστησαν οι καταθέσεις ύψους 58 εκατ. ευρώ που διατηρούσε στην Τράπεζα Κύπρου.

Παρά την «περιπέτεια» με την Κύπρο τα κέρδη του ομίλου θα κυμανθούν στα 48 εκατ. ευρώ περίπου, μειωμένα κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναφορικά με τη θετική πορεία του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο, οφείλεται κυρίως στην συμβολή των καταστημάτων της Βουλγαρίας, ενώ μικρή μείωση σημείωσαν τα καταστήματα της Ελλάδας και την Κύπρου.

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το δεκάμηνο (Ιούλιος – Απρίλιος) να τερματίσουν στα περσινά επίπεδα.

Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος. Στις 15 Μαΐου εγκαινιάζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος Jumbo στην Ελλάδα που θα διαθέτει είδη πάρτι, παιδικό χαρτοπωλείο και exclusive e-shop outdoor προϊόντα (π.χ. ποδήλατα, πισίνες, φουσκωτά κάστρα κ.τλ.).

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας.

By