Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στα 500 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό

 Ωστόσο, η τρόικα το υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ

euro_crisis620Δεν πρόκειται να  ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα επαναλαμβάνουν, μέσω διαρροών, από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ, οι οποίες εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η τρόικα προσδιορίζει το ίδιο κενό γύρω στα δύο δισ. ευρώ.

Από την τελευταία αξιολόγηση του Ιουλίου έως σήμερα, τα στοιχεία καταγράφουν βελτίωση, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, καθώς ο προϋπολογισμός του 2013 εκτελείται καλύτερα από τους στόχους και το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί πολύ υψηλότερα από το προϋπολογισμένο, ενώ η κάλυψη θα γίνει με στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης δαπανών.

Επίσης, συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες έχει από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις συσκέψεις εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που είχε η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να συσπειρώσει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By