Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ σε φοιτητές

Φέτος, θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σημαντικό βοήθημα για την περίοδο των σπουδών τους αποτελεί για τους φοιτητές το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ. Φέτος, θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι στις γραμματείες των σχολών τους και όχι στις εφορίες.

Παρά την αλλαγή που έγινε, οι φοιτητές πάντως διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα του 2013.

Το επίδομα φυσικά δεν ισχύει για όσους μένουν σε εστίες αλλά για όσους διαμένουν σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών τους, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας τους όπου οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το επίδομα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του, η διάρκεια δε αυτών βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό καλής επίδοσης που χορηγείται στον φοιτητή.

Αν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι το επίδομα εισπράχθηκε από μη δικαιούχο, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, αυτό καταλογίζεται στο τριπλάσιο και επιδιώκεται η επιστροφή του στο Δημόσιο.

Το επίδομα χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Το ετήσιο οικογενειακό επίδομα του προηγούμενου έτους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By